AIK-profilen Martin Mutumba ger ut sin självbiografi – skriven av Erik Niva

Martin Mutumba ska berätta sitt livs historia med hjälp av Erik Niva. Arkivbild: Erik Mårtensson/TT.

Han blev riksbekant som en av de starka profilerna i det lag som tog AIK till SM-guld 2009. I höst kommer Martin Mutumbas självbiografi, skriven av fotbollsjournalisten Erik Niva.

Många minns när Mutumba visade upp tatueringen ”AIK GULD 2LAX9” på bröstet direkt efter att den allsvenska titeln var säkrad. Och spelarkarriären är bara en del av historien kring fotbollsstjärnan som växte upp i Stockholmsförorten Rinkeby och som även gett ut musik.

– Martin Mutumba är fortfarande bara 34 år, men hans personlighet är så stor och hans upplevelser så många att de inte får plats i tre vanliga liv, säger Erik Niva till Aftonbladet.

Mutumba avslutade sin karriär 2018, bara 33 år gammal. Efter tiden i AIK spelade han bland annat i de ungerska och turkiska ligorna samt för Brommapojkarna och Örgryte.

Andra aktuella fotbollsböcker av Erika Niva

Nationalteatern : den svenska fotbollens huvudrollsinnehavare och bifigurer

Nationalteatern : den svenska fotbollens huvudrollsinnehavare och bifigurer

Inget annat engagerar lika många svenskar lika starkt som fotboll. Enligt Upplevelseinstitutets senaste mätningar definierar sig drygt fyra miljoner av de vuxna svenskarna sig själva som fotbollsintresserade. Fotbollen har länge varit landets största folkrörelse, och på senare år har den även utvecklats till vår nya nationalteater. Läs mer »

#jagärmångfald

#jagärmångfald

Uppföljaren till succéboken och Stora Journalistpriset-nominerade #jagärfotboll

Erik Niva har aldrig tidigare varit aktivistisk, men inför riksdagsvalet 2018 fanns det några saker som han ville få sagt. Han ville poängtera och betona hur fotbollen på ett självklart sätt alltid varit en migrantsport, en idrott som tydligt och effektivt manifesterar mångkultur. Läs mer »

Vår fotboll ; Världens industri (Box)

Vår fotboll ; Världens industri (Box)

Det finns fotboll och så finns det fotboll. Dels finns ju idrotten som vi har vuxit upp med, den som förblir fast förankrad i de glesa gräsrötterna på den leriga lilla planen i kvarteret. I mångt och mycket känner vi fortfarande igen vår svenska fotboll här på hemmaplan. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL