ANNONS

AIK-profilen Martin Mutumba ger ut sin självbiografi – skriven av Erik Niva

Martin Mutumba ska berätta sitt livs historia med hjälp av Erik Niva. Arkivbild: Erik Mårtensson/TT.

Han blev riksbekant som en av de starka profilerna i det lag som tog AIK till SM-guld 2009. I höst kommer Martin Mutumbas självbiografi, skriven av fotbollsjournalisten Erik Niva.

Många minns när Mutumba visade upp tatueringen ”AIK GULD 2LAX9” på bröstet direkt efter att den allsvenska titeln var säkrad. Och spelarkarriären är bara en del av historien kring fotbollsstjärnan som växte upp i Stockholmsförorten Rinkeby och som även gett ut musik.

– Martin Mutumba är fortfarande bara 34 år, men hans personlighet är så stor och hans upplevelser så många att de inte får plats i tre vanliga liv, säger Erik Niva till Aftonbladet.

Mutumba avslutade sin karriär 2018, bara 33 år gammal. Efter tiden i AIK spelade han bland annat i de ungerska och turkiska ligorna samt för Brommapojkarna och Örgryte.

Andra aktuella fotbollsböcker av Erika Niva

Nationalteatern: Svensk fotbolls huvudrollsinnehavare och bifigurer

Nationalteatern: Svensk fotbolls huvudrollsinnehavare och bifigurer

Inget annat engagerar lika många svenskar lika starkt som fotboll. Enligt Upplevelseinstitutets senaste mätningar definierar sig drygt fyra miljoner av de vuxna svenskarna sig själva som fotbollsintresserade. Fotbollen har länge varit landets största folkrörelse, och har på senare år även utvecklats till vår nya nationalteater. Läs mer »

#jagärmångfald

#jagärmångfald

Uppföljaren till succéboken och Stora Journalistpriset-nominerade #jagärfotboll

Erik Niva har aldrig tidigare varit aktivistisk, men inför riksdagsvalet 2018 fanns det några saker som han ville få sagt. Han ville poängtera och betona hur fotbollen på ett självklart sätt alltid varit en migrantsport, en idrott som tydligt och effektivt manifesterar mångkultur. Läs mer »

Vår fotboll ; Världens industri (Box)

Vår fotboll ; Världens industri (Box)

Det finns fotboll och så finns det fotboll. Dels finns ju idrotten som vi har vuxit upp med, den som förblir fast förankrad i de glesa gräsrötterna på den leriga lilla planen i kvarteret. I mångt och mycket känner vi fortfarande igen vår svenska fotboll här på hemmaplan. Läs mer »

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny