ANNONS

Trots dålig julhandel – tysk bokförsäljning ökade 1,4 procent 2019

De tyska bokhandlarna är inte nöjda med julhandeln 2019 som landade 2,1 procent under 2018 i euro, -3 procent i volym. Trots detta ökade försäljningen för helåret 2019 med 1,4 procent i pengar. I volym såldes 0,4 procent färre böcker.
Bokhandlarna har länge tjatat om att bokpriserna är för låga och under förra året ökade snittpriserna med 1,9 procent och prisbarriärerna på 9,99 euro (mjukband/pocket) och 19,99 (hårdpärm) har försvunnit. Priser som slutar på ,99 har även ersatts av renare siffror, skriver The Bookseller.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL