ANNONS

Brittisk bokhandelskedja hotar stänga flera butiker på grund av ockerhyror

Brittiska bokhandelskedjan HMV planerar att stänga tre butiker i slutet av januari och fler kan följa om inte fastighetsägarna går med på att sänka hyrorna. ”Hyresvärdarna jobbar hårt med oss för att nå överenskommelser. I vissa fall innebär ockerhyror att vissa (butiks)lägen inte längre är livskraftiga”, menar HMV som förhandlar om hyror för ytterligare tio butiker, rapporterar The Bookseller. HMV och dess 100 butiker i UK köptes i februari 2019 av kanadensiska Sunrise Records & Entertainment Limited.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se