Strawberry rekryterar Maja Lindqvist från Storytel som publicistisk chef för barn- och ungdomsböcker

Maja Lindqvist blir ny publicistisk chef för barn- och ungdomsböcker på Strawberry förlag, Rebecka Leffler, VD är nöjd med rekryteringen. Foto: Stefan Tell.

Någon tyckte att Strawberry förlag saknade kompetens på ljudbokssidan. Nu fyller de den luckan med Maja Lindqvist, tidigare ansvarig förläggare för barnutgivningen på Storytel.

Strawberry Förlag fortsätter att växa. Det nyaste tillskottet är Maja Lindqvist. Med en gedigen erfarenhet från branschen och med tidigare roller hos Natur & Kultur, B. Wahlströms och nu senast Storytel Kids kommer Maja Lindqvist komplettera och stärka det befintliga förläggarteamet, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

– Det har varit otroligt roligt och lärorikt att arbeta med Storytels barninnehåll, med allt ifrån faktapoddar och ljudsatta klassiker till humorserier med youtubers. Men när Rebecka ställde frågan var det ändå inte svårt att tacka ja. Jag har hört så mycket gott om samtliga på Strawberry, och kan se att det är rätt plats för mig nu – inte minst för att de också är öppna för nya möjligheter och arbetssätt. Jag ser även fram emot att få utforska möjliga samarbetsformer, bland annat tillsammans med Storytel, säger Maja Lindqvist i ett pressmeddelande.

Hon har jobbat med författare som Johan Egerkrans, Camilla Lagerqvist och Johanna Thydell, och är väletablerad i barnboksvärlden. Maja Lindqvist förväntas tillträda sin nya tjänst i januari 2020. 

– Vi vill ta en aktiv del av arbetet för att öka barns och ungdomars läslust. Barnböcker är en kategori som fortsatt står sig stark i det fysiska formatet, samtidigt finns det en tydlig ökad efterfrågan för barn- och ungdomsgenren i de digitala formaten. Vi ser fram emot att få utforska den världen tillsammans med Maja, som på senare tid jobbat nära målgruppen med de digitala formaten och läsarbehoven i fokus. Utöver det har hon stor erfarenhet av att experimentera kring innehållsskapandet och koncept. Det är en spännande och nödvändig kompetens som jag tror mycket på för framtiden, säger Rebecka Leffler, VD på Strawberry Publishing AB, i samma pressmeddelande.

Strawberry förlags redaktionella ledning: Karin Linge Nordh, publicistisk chef skönlitteratur, Anders Sjöqvist, publicistisk chef facktext, Maja Lindqvist, publicistisk chef barn- och ungdomslitteratur. Foto: Stefan Tell.

Med den här rekryteringen stärker Strawberry förlag kompetensen både inom ljudböcker (och andra digitala format) och på barn- och ungdomssidan. Strawberry Förlag har som ambition att publicera de första titlarna inom barnsegmentet sommar/tidig höst nästa år. 2020 utkommer ca 30 böcker på Strawberry Publishing där utöver Strawberry Förlag även Bazar Förlag ingår. 

– Vi på Strawberry Förlag vill att böcker i alla genrer – och för alla målgrupper – ska hitta ett hem hos oss. Med det här utgivningsteamet på plats: Karin Linge Nordh som ansvarig för skönlitteratur, Anders Sjöqvist för facktext och nu Maja Lindqvist för barn- och ungdomslitteratur, tas våra författare om hand på bästa vis och alla deras berättelser kan komma till sin rätt, säger Rebecka Leffler.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL