ANNONS

Författaren och psykologen Malin Alfvén har gått bort

Psykologen Malin Alfvén har gått bort. Hon blev 72 år gammal. Arkivbild: FANNI OLIN DAHL / TT.

Barn- och föräldrapsykologen Malin Alfvén har gått bort. Som psykolog i radion gav hon många föräldrar råd om föräldraskap och barnuppfostran.

Malin Alfvén avled i onsdags, hon blev 72 år gammal, vilket Expressen var först med att rapportera.

Hon var legitimerad psykolog, författare och föreläsare och medverkade som expert och rådgivare i flera medier.

I Sveriges Radios populära Knattetimmen som började sändas 2003 svarade Alfvén tillsammans med Louise Hallin på lyssnarnas frågor om barn upp till sex års ålder.

Radioprogrammet blev sedan till en bok med samma namn med budskapet att dagens föräldrar är bra föräldrar. Malin Alfvén har tillsammans med andra även skrivit böckerna Kejsarsnittsboken, Trotsboken, Skilsmässan : om barn och föräldrar, Oron som gör oss till bättre föräldrar, Barnbarnsboken och Tagga ner! : lagom bra föräldrar är bäst.

Malin Alfvén som under många år arbetade inom mödra- och barnhälsovården, innan hon öppnade sin egen mottagning, var också en omtyckt föredragshållare. 2006 sommarpratade hon i Sveriges Radio.

2011 tilldelades hon Stora Psykologpriset, med motiveringen ”Genom att hjälpa både barn och vuxna att förstå att man inte måste vara perfekt för att vara en god förälder har hon under sina trettio år som verksam psykolog vågat utmana vårt samhälles attityder till föräldrarollen”.

Malin Alfvén lämnar efter sig make, fyra söner och flera barnbarn.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se