ANNONS

Fem nya kulturtidskrifter får stöd av Kulturrådet

Sammanlagt får 84 tidskrifter dela på 23,1 miljoner kronor från Kulturrådet. 14 av dem är nätbaserade. Fem är nya sedan förra året: Drabbrikan, som betyder tidning på svensk romani, är en nättidskrift som lyfter fram romsk historia och språk. Yidishland är en svensk litteraturtidskrift som publicerar skönlitteratur på jiddisch. Essä har kommit ut med fyra nummer sedan förra året. Redan första året blev den nominerad till årets kulturtidskrift. Varje nummer utgår från en källtext som kommenteras i essäform. Kontext är en bred nättidskrift med fokus på kulturdebatt, politik och samhällsanalys. Pralin Magasin en nystartad digital litteraturtidskrift. Se hela fördelningen av spridningsbidrag och produktionsstöd till kulturtidskrifter 2020.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se