Boken ”Ingemar Modigs uppvaknande” av Mikael Bergstrand blir film

Författren Mikael Bergstrand. Foto: Martin Magntorn.

En av hans böcker har blivit tv-serie. Nu blir romanen Ingemar Modigs uppvaknande av Mikael Bergstrand biofilm. Det står klart efter att produktionsbolaget Mint köpt rättigheterna.

– Det är fantastiskt roligt, en bättre julklapp kunde jag inte ha fått. Boken har ju redan sålt till flera länder och man märkte tidigt att det fanns ett stort intresse även från filmhåll både bland producenter och skådespelare. Jag tänker mycket i bilder och scener när jag skriver och är övertygad om att Ingemar och Dalia kommer att göra sig bra på film, säger Mikael Bergstrand i ett pressmeddelande.

Det är produktionsbolaget Mint som köpt filmrättigheterna och nu ska förvandla romanen till en spelfilm. Huvudpersonerna är Ingemar, vars liv har tagits över av tvångstankar, och 11-åriga Dalia, från krigets Syrien. De utvecklar en vänskap som förändrar allt.

– Det känns fantastiskt. Karaktärerna i Ingemar Modigs uppvaknande är klockrent skildrade och vi är stolta över att ta deras dynamik och relationen som växer fram mellan Dalia och Ingemar till filmduken, säger Leif Mohlin, producent på Mint.

Mikael Bergstrand representeras av Enberg Agency och Ingemar Modigs uppvaknande (som kom ut på Bokfabriken tidigare i höst) har sålts till bland annat Tyskland, Finland och Danmark.

– Mikael Bergstrands roman är en både generös och rörande berättelse om en oväntad vänskap. Utan att väja för känsliga ämnen och fördomar visar romanen hur det går att mötas som vänner trots olikheter och skilda förutsättningar. Vi ser med glädje fram emot att få se vänskapen mellan den ensamme äldre mannen Ingemar och den 11:a åriga fotbollsspelande Dalia växa fram på film, säger agenterna Maria och Edith Enberg i samma pressmeddelandet.

Böcker är en populär källa för filmskapare i dessa tider. Det är inte första gången en av Mikael Bergstrands böcker filmatiseras. Hans bok ”Delhis vackraste händer” blev tv-serie i SVT regisserad av Hannes Holm och med Björn Kjellman i huvudrollen.

Ingemar Modigs uppvaknande är en lika delar sorglig som rolig berättelse, där ensamme Ingemar, vars liv tagits över av tvångstankar finner en oväntad vänskap i Dalia, en elvaårig flicka från krigets Syrien.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL