ANNONS

Emelie Schepps böcker om Jana Berzelius blir tv-serie – satsar globalt

Deckarförfattaren Emelie Schepp böcker om åklagaren Jana Berzelius blir tv-serie. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Emelie Schepps kriminalromaner om åklagaren Jana Berzelius kommer att filmatiseras.

Wild Sheep Contets Erik Barmack kommer tillsammans med det franska produktionsbolaget Studio Reaz göra en tv-serie på böckerna – och hoppas att den kan nå ut internationellt.

“Vi kommer att göra en serie med en stark kvinna från Skandinavien i huvudrollen. Serien är en del thriller, en del scandi-noir och den ska kunna nå ut globalt. Vi vill berätta en historia som kan spänna över flera länder, precis som ’The Night Manager’ eller ’Killing Eve’, och samtidigt behålla styrkan i det lokala”, säger Barmack till tidningen Variety.

Serien kommer att spelas in i Norrköping på svenska och Schepp kommer att vara delaktig som exekutiv producent. Hennes böcker har sålts i nästan två miljoner exemplar och utspelar sig i Norrköping.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se