ANNONS

Greta Thunbergs bok toppar försäljningslista i USA

Greta Thunberg under ett av talen som finns i boken. Arkivbild: Markus Schreiber/AP/TT.

Svenska klimataktivisten Greta Thunbergs bok ”No one is too small to make a difference” toppar försäljningslistan från organisationen American Booksellers Association, som samlar försäljningssiffror från indiebokhandlar i hela USA.

Enligt organisationens hemsida består boken av ”banbrytande tal av Greta Thunberg, den unga klimataktivisten som har blivit en hel generations röst, inklusive hennes historiska anförande i FN”.

Boken, som kostar 10 dollar i USA, gavs ut i år och består av elva tal, alla skrivna av Thunberg själv. Talen har framförts för bland annat EU, World Economic Forum och på demonstrationer.

Tvåa på listan ligger boken Sapiens av Yuval Noah Harari, följt av ”Calypso” av David Sedaris.

Boken som nämns i artikeln

No One Is Too Small to Make a Difference

No One Is Too Small to Make a Difference

The history-making, ground-breaking speeches of Greta Thunberg, the young activist who has become the voice of a generation'Everything needs to change. And it has to start today' In August 2018 a fifteen-year-old Swedish girl, Greta Thunberg, decided not to go to school one day. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se