ANNONS

Adlibris rekryterar: Marie Brolin, CIO och Niklas Hoffsten, CPO

Marie Brolin, ny CIO och Niklas Hoffsten, ny CPO på Adlibrisgruppen.

Adlibrisgruppen och nya VD:n Jonas Karlén har börjat bygga sitt ledningsteam. De har rekryterat Marie Brolin från Ica som CIO och Niklas Hoffsten från Apotek Hjärtat som CPO.

– Vi är väldigt glada över de här två rekryteringarna. Marie har en gedigen och imponerande kunskap inom tech. Med sin bakgrund har hon djup förståelse för komplexiteten inom e-handel samtidigt som hon har kundfokus. Niklas har stor kunskap kring inköp och sortiment inom e-handel och detaljhandeln som han kombinerar med kommersiellt fokus. Adlibrisgruppen går nu in i en spännande fas och vi är säkra på att Maries och Niklas kompetenser kommer vara mycket värdefulla, säger Jonas Karlén, som tillträdde som VD för Adlibrisgruppen i november, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Marie Brolin har en lång erfarenhet inom IT och har varit en del av ICA Sverige sedan 2007. Senast hade Marie ansvaret över IT-avdelningen för ICAs e-handel vilket innefattade ett personalansvar på 60 personer. Marie tar med sig erfarenhet av ledarskap och insikter kring arbetet mellan verksamhet och IT till Adlibrisgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag har stort intresse av e-handel och köper nästan själv allt via nätet. När möjligheten hos Adlibrisgruppen dök upp blev jag väldigt nyfiken eftersom det finns en lång historia av e-handel med en fantastisk utveckling. Så jag ser fram emot att få fortsätta den resan med mina nya kollegor samtidigt som vi testar nytt och rustar för framtiden, säger Marie Brolin i samma pressmeddelande.

ANNONS

Byggde upp Sportamores inköpsavdelning

Niklas Hoffsten kommer närmast som kommersiellt ansvarig från det Ica-ägda Apotek Hjärtats e-handel där han byggt upp och ansvarat för avdelningen Sortiment, Inköp & Försäljning. Utöver Apotek Hjärtat har Niklas även en bakgrund från Sportamore där han var med och byggde upp Inköpsavdelningen.

– Som en av de första och absolut största aktörerna inom nordisk e-handel ser jag Adlibrisgruppen som ett av flera bolag som nu går in i en slags företagsevolutionär ”andra andning”. Så när möjligheten dök upp kändes det helt rätt då bolaget står inför en spännande förflyttning på flera plan, med många möjligheter att framtidssäkra både kunderbjudande och affärsmodell. Jag hoppas att min bakgrund från tidigare digitaliseringsresor kan bidra till att ta vara på dessa, och för att tala i bokhandlartermer så ser jag med det verkligen fram emot att tillsammans med mina nya kollegor få vara med om att skriva nästa kapitel i Adlibris framgångssaga, säger Niklas Hoffsten i pressmeddelandet.

Marie börjar på Adlibrisgruppen den 10 december 2019 och Niklas den 11 februari 2020.

Lexikon för titlar:
CIO är en engelsk förkortning av Chief Information Officer. På svenska används ibland titlarna IT-direktör eller IT-chef för en person på direktörsnivå som svarar för teknisk utveckling och/eller interna system. En liknande titel är Chief Technology Officer – CTO. I en del företag kan dessa två roller emellertid slås samman.
CPO är en engelsk förkortning av Chief Procurement Officer (även vanlig inom internationell offentlig upphandling). Inom näringslivet finns flera betydelser ’Corporate Procurement Officer’, ’Corporate Purchasing Officer’, ’Chief Purchasing Officer’ eller Chief Product Officer. På svenska oftast Inköpschef.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se