fbpx

Adlibris rekryterar: Marie Brolin, CIO och Niklas Hoffsten, CPO

Marie Brolin, ny CIO och Niklas Hoffsten, ny CPO på Adlibrisgruppen.

Adlibrisgruppen och nya VD:n Jonas Karlén har börjat bygga sitt ledningsteam. De har rekryterat Marie Brolin från Ica som CIO och Niklas Hoffsten från Apotek Hjärtat som CPO.

– Vi är väldigt glada över de här två rekryteringarna. Marie har en gedigen och imponerande kunskap inom tech. Med sin bakgrund har hon djup förståelse för komplexiteten inom e-handel samtidigt som hon har kundfokus. Niklas har stor kunskap kring inköp och sortiment inom e-handel och detaljhandeln som han kombinerar med kommersiellt fokus. Adlibrisgruppen går nu in i en spännande fas och vi är säkra på att Maries och Niklas kompetenser kommer vara mycket värdefulla, säger Jonas Karlén, som tillträdde som VD för Adlibrisgruppen i november, i ett pressmeddelande.

Marie Brolin har en lång erfarenhet inom IT och har varit en del av ICA Sverige sedan 2007. Senast hade Marie ansvaret över IT-avdelningen för ICAs e-handel vilket innefattade ett personalansvar på 60 personer. Marie tar med sig erfarenhet av ledarskap och insikter kring arbetet mellan verksamhet och IT till Adlibrisgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag har stort intresse av e-handel och köper nästan själv allt via nätet. När möjligheten hos Adlibrisgruppen dök upp blev jag väldigt nyfiken eftersom det finns en lång historia av e-handel med en fantastisk utveckling. Så jag ser fram emot att få fortsätta den resan med mina nya kollegor samtidigt som vi testar nytt och rustar för framtiden, säger Marie Brolin i samma pressmeddelande.

ANNONS

Byggde upp Sportamores inköpsavdelning

Niklas Hoffsten kommer närmast som kommersiellt ansvarig från det Ica-ägda Apotek Hjärtats e-handel där han byggt upp och ansvarat för avdelningen Sortiment, Inköp & Försäljning. Utöver Apotek Hjärtat har Niklas även en bakgrund från Sportamore där han var med och byggde upp Inköpsavdelningen.

– Som en av de första och absolut största aktörerna inom nordisk e-handel ser jag Adlibrisgruppen som ett av flera bolag som nu går in i en slags företagsevolutionär ”andra andning”. Så när möjligheten dök upp kändes det helt rätt då bolaget står inför en spännande förflyttning på flera plan, med många möjligheter att framtidssäkra både kunderbjudande och affärsmodell. Jag hoppas att min bakgrund från tidigare digitaliseringsresor kan bidra till att ta vara på dessa, och för att tala i bokhandlartermer så ser jag med det verkligen fram emot att tillsammans med mina nya kollegor få vara med om att skriva nästa kapitel i Adlibris framgångssaga, säger Niklas Hoffsten i pressmeddelandet.

Marie börjar på Adlibrisgruppen den 10 december 2019 och Niklas den 11 februari 2020.

Lexikon för titlar:
CIO är en engelsk förkortning av Chief Information Officer. På svenska används ibland titlarna IT-direktör eller IT-chef för en person på direktörsnivå som svarar för teknisk utveckling och/eller interna system. En liknande titel är Chief Technology Officer – CTO. I en del företag kan dessa två roller emellertid slås samman.
CPO är en engelsk förkortning av Chief Procurement Officer (även vanlig inom internationell offentlig upphandling). Inom näringslivet finns flera betydelser ’Corporate Procurement Officer’, ’Corporate Purchasing Officer’, ’Chief Purchasing Officer’ eller Chief Product Officer. På svenska oftast Inköpschef.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny