ANNONS

Bara 4 av 18 Augustnominerade böcker finns som ljudbok

Detta konstaterar författaren Daniel Åberg i ett inlägg på sin blogg. Två ljudböcker finns i den skönlitterära klassen, två i den facklitterära och ingen (!) i barn- och ungdomsklassen. Det har sett ungefär likadant ut de senaste åren.
Han skriver: ”Är det här någonstans vi kommer att landa varje år? Ja, det ser inte bättre ut. Åtminstone inte förrän en av två saker sker: 1. Det sker en breddning i ljudbokslyssnandet så att fler finlitterärt intresserade tar till sig formatet, vilket skulle möjliggöra att det blev ekonomiskt försvarbart att göra ljudbok även av smalare litteratur. 2. Augustjuryn går i den riktning bokhandeln skulle önska att de gjorde, och börjar nominera bredare titlar överlag.”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL