”Ett jävla solsken” är den mest sålda Augustprisade fackboken någonsin – passerar 200 000 ex

Fatima Bremmer. Foto: Helén Karlsson

Fatima Bremmers biografi om Ester Blenda Nordström Ett jävla solsken fick Augustpriset 2017 och har på mindre än två år sålt över 200 000 exemplar.

– Det är en urfin bekräftelse från läsarna! Inte minst är det en upprättelse för Ester Blenda Nordström och ett bevis på att hennes gärning var viktig på så många sätt, säger Fatima Bremmer i ett pressmeddelande.

Hon tillägger att hon ”inte i sin vildaste fantasi” hade kunnat tro att boken skulle gå så bra.

– Jag och förlaget föreställde oss en rejäl utmaning i att få allmänheten intresserad av en för den breda massan helt okänd kvinna – som dessutom levde för över hundra år sedan. Den utmaningen sporrade mig att skriva hennes historia så bra och tillgängligt som jag bara kunde, säger Fatima Bremmer.

Adam Dahlin, förläggare för Ett jävla solsken och litterär chef på Ester Bonnier, menar att Fatima Bremmer har skrivit en fulländad biografi.

– Det är ett mysterium att vi i Sverige hade glömt bort Ester Blenda Nordström. Hennes livsöde är så rikt och osannolikt att man baxnar. Det finns inte så många osjungna hjältar av den här digniteten, jag tror att det har fascinerat läsarna, säger Adam Dahlin i pressmeddelandet.

Ett jävla solsken är utgiven på Forum och finns i en mängd format: mjukband, storpocket, pocket, ljudbok och ebok.

Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström

Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström

Den norm- och banbrytande journalisten som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnet

Hon var den ostyriga pojkflickan som skickades hemifrån för att bli snäll och foglig. Men Ester Blenda Nordström lät sig aldrig tämjas.

Som Sveriges första undersökande reporter gjorde hon det ingen annan vågade. Läs mer »

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL