fbpx

Flera svenska författare nominerade till tyskt litteraturpris

Frida Skybäck. Foto: Pressbild/LB förlag

Bland de nominerade till det årliga läsarpris som delas ut av Der LovelyBook, Tysklands största litteratursajt, finns en handfull svenska böcker av bland annat Frida Skybäck, Fredrik Backman och Camilla Läckberg.

Svenska författare är populära i Tyskland, det står helt klart när nomineringarna för 2019 har släppts till det litteraturpris som delas ut årligen av Der LovelyBook, Tysklands största litteratursajt. Sex svenska titlar i tysk översättning har tagit sig in på de listor över årets bästa böcker i olika kategorier, utifrån vilka läsarna sedan ska rösta fram sin favorit.

I romankategorin är Fredrik Backmans Vi mot er och Frida Skybäcks Bokhandeln på Riverside Drive nominerade, tillsammans med stora författarnamn som Margaret Atwood, Nora Roberts och Jojo Moyes. 

ANNONS

— Jag är otroligt stolt och glad över att min bok når en bred publik utanför Sveriges gränser. Jag hade nog aldrig väntat mig att min feelgood-debut skulle få ett sådant fantastiskt mottagande och ännu mindre att den skulle kortlistas till ett fint litteraturpris. Nu väntar jag med spänning och håller tummarna att det når hela vägen fram, även om det redan känns som en vinst att vara nominerad tillsammans med några av mina stora författarförebilder. Extra kul är det att boken så tydligt har fått vingar i fler länder, säger Frida Skybäck i ett pressmeddelande. 

Camilla Läckberg är nominerad för En bur av guld i krimkategorin, likaså Niklas Natt och Dag för 1793. Martin Widmark och Emilia Dziubak är nominerade i bilderbokskategorin för sin bok Den långa vandringen, medan Simona Ahrnstedts roman De skandalösa är nominerad i kategorin historiska romaner.

I år delas LovelyBooks läsarpris ut för elfte året i rad. Den 28 november tillkännages vinnarna i de 16 olika kategorierna och tusentals läsare bestämmer vilka böcker som kommer att vinna de eftertraktade guld-, silver- och bronsutmärkelserna. De senaste åren har gensvaret varit stort – något som gjort Der Leserpreis till det största priset som delas ut med hjälp av läsare i tyskspråkiga länder. 
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny