ANNONS

Flera svenska författare nominerade till tyskt litteraturpris

Frida Skybäck. Foto: Pressbild/LB förlag

Bland de nominerade till det årliga läsarpris som delas ut av Der LovelyBook, Tysklands största litteratursajt, finns en handfull svenska böcker av bland annat Frida Skybäck, Fredrik Backman och Camilla Läckberg.

Svenska författare är populära i Tyskland, det står helt klart när nomineringarna för 2019 har släppts till det litteraturpris som delas ut årligen av Der LovelyBook, Tysklands största litteratursajt. Sex svenska titlar i tysk översättning har tagit sig in på de listor över årets bästa böcker i olika kategorier, utifrån vilka läsarna sedan ska rösta fram sin favorit.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

I romankategorin är Fredrik Backmans Vi mot er och Frida Skybäcks Bokhandeln på Riverside Drive nominerade, tillsammans med stora författarnamn som Margaret Atwood, Nora Roberts och Jojo Moyes. 

— Jag är otroligt stolt och glad över att min bok når en bred publik utanför Sveriges gränser. Jag hade nog aldrig väntat mig att min feelgood-debut skulle få ett sådant fantastiskt mottagande och ännu mindre att den skulle kortlistas till ett fint litteraturpris. Nu väntar jag med spänning och håller tummarna att det når hela vägen fram, även om det redan känns som en vinst att vara nominerad tillsammans med några av mina stora författarförebilder. Extra kul är det att boken så tydligt har fått vingar i fler länder, säger Frida Skybäck i ett pressmeddelande. 

Camilla Läckberg är nominerad för En bur av guld i krimkategorin, likaså Niklas Natt och Dag för 1793. Martin Widmark och Emilia Dziubak är nominerade i bilderbokskategorin för sin bok Den långa vandringen, medan Simona Ahrnstedts roman De skandalösa är nominerad i kategorin historiska romaner.

I år delas LovelyBooks läsarpris ut för elfte året i rad. Den 28 november tillkännages vinnarna i de 16 olika kategorierna och tusentals läsare bestämmer vilka böcker som kommer att vinna de eftertraktade guld-, silver- och bronsutmärkelserna. De senaste åren har gensvaret varit stort – något som gjort Der Leserpreis till det största priset som delas ut med hjälp av läsare i tyskspråkiga länder. 

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se