ANNONS

Nu har Storytel lanserat i Sydkorea

Dags för Storytels chefer att lära sig koreanska? Foto: iStock.

Storytel lanserar idag tjänsten i Sydkorea, och stärker därigenom sin närvaro i Asien efter de tidigare lanseringarna i Indien och Singapore. 

– Jag är säker på att Storytel kommer att kunna bli nästa stora underhållningsapp för alla sydkoreanska familjer. Vi har någonting för alla. Personligen lyssnar jag just nu på den skönlitterära författaren Kim Ae-ran, medan min dotter gillar att lyssna på Harry Potter-serien på engelska. Och till min man som pendlar varje dag kommer jag definitivt att rekommendera en del fina föräldraskapsböcker, säger Serena Park, Storytels landschef i Sydkorea i ett pressmeddelande.

Storytel har tidigare meddelat att man öppnar kontor i Seoul som en del av sin globala tillväxtstrategi. Nu har Storytel skrivit avtal med flera ledande sydkoreanska bokförlag och samtidigt tagit initiativ till ökad produktion av ljudböcker i Sydkorea, för att skapa en rik lokal katalog och en stabil plattform för lanseringen i landet, som startar idag.

ANNONS

”Storytels ambition är att vara en dynamisk kraft och en möjliggörare av nya möten med fascinerande berättelser i takt med att Sydkoreas ljudboksmarknad expanderar. Sydkoreanska konsumenter kommer att erbjudas den största katalogen på marknaden, med fler än 50 000 ljudböcker i biblioteket redan från start. Storytel lyfter en rad olika genrer, allt från bästsäljare till smalare genrer som sci-fi, nätbaserade romaner och affärslitteratur, allt för att kunna erbjuda en bred mix av titlar”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

– Ända sedan 2005 har Storytel varit en pionjär och en innovatör som skapat nya vägar för populärkultur – för skratt, lärande, och starka känslomässiga upplevelser. Det känns väldigt spännande att gå live i Sydkorea som är en pulserande digital och framåtlutad marknad, där vi hoppas på samma fina mottagande som vi haft på andra marknader där vi etablerat oss, säger Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer (CCO) på Storytel.

Tidigare i veckan släppte Storytel sin kvartalsrapport som visade hur mycket den internationella expansionen redan kostat. Sydkorea är en relativt stor marknad med över 50 miljoner invånare som dessutom ligger i framkant när det gäller mobilanvändning. Det är exempelvis hemmaplan för världens största mobiltillverkare Samsung.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se