ANNONS

Tyskt produktionsbolag ska göra tv-serie av Philip Birks deckare

Författaren Philip Birk. Foto: Hans Jonsson

Det tyska filmbolaget FFP New Media fick upp ögonen för Philip Birks böcker om konsttjuven Tom Grip efter att första boken släpptes i Tyskland.

Philip Birk, 26 år gammal, har skrivit deckarna om konsttjuven Tom Grip: Kyldygnet som kom ut 2018 och Frostnatt som släpptes tidigare i år av Historiska Media. I våras gavs den första delen i serien ut på den tyska marknaden.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Det tyska filmbolaget fastnade för den spänningstäta historien om Tom Grip och hans bravader inom konstvärlden, berättar Historiska Medias förlagschef Erik Osvalds i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi på förlaget är inte förvånade eftersom Philip Birks böcker har tydliga filmiska kvaliteter.

Filmbolaget som har köpt böckernas film- och tv-rättigheter, FFP New Media, verkar idag i såväl Köln som München. I mer än 30 års tid har bolaget pro­ducerat högkvalitativ film och TV, både för en tysk och en internationell marknad. De har tidigare bland annat producerat flera Beck-filmer, men nu är det alltså dags för Kyldygnet och Frostnatt.

– Min målsättning med böckerna om Tom Grip var att få mina kompisar, som knappt läser böcker, att fångas av storyn. Och det funkade! Att film- och tv-rättigheterna nu har sålts är en dröm som går i uppfyllelse, säger Philip Birk.

ANNONS
Kyldygnet

Kyldygnet

  • Förlag: Historiska Media
  • Format: Pocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-12-20
  • ISBN: 9789175458717
Frostnatt

Frostnatt

  • Förlag: Historiska Media
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-04-23
  • ISBN: 9789175458991

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se