fbpx

Natur & Kultur varslar om uppsägningar – över tio tjänster försvinner

Per Almgren, vd Natur & Kultur. Foto: Pressbild.

Över tio tjänster försvinner på Natur & Kultur och förlagets dotterbolag för digitala läromedel Digilär, skriver Svensk Bokhandel.

Totalt rör det sig om sju anställda varav två administratörer och fem redaktörer. Därtill kommer flera naturliga avgångar, exempelvis pensioner, inte att ersättas. På Digilär försvinner två tjänster.

Per Almgren, vd på Natur & Kultur, säger till Svensk Bokhandel att bakgrunden är en vikande marknad för samtliga tre förlagsdelar – allmänlitteratur, läromedel och akademiskt. Samtidigt har utmaningarna som följt i digitaliseringens spår blivit större.

– Tidigare har det funnits en kompensation, när någon förlagsdel gått svagare har en annan gått starkare, men nu har samtliga en svag marknadsutveckling, säger Per Almgren.

ANNONS

Personalen informerades på tisdagen och nu tar fackliga förhandlingar vid. Beskedet om uppsägningarna var oväntat för många av de anställda.

– Jag tror aldrig att någon förväntar sig ett sådant här besked. Som anställd tänker man inte i de här termerna, att flera ska bli uppsagda, även om man läser siffrorna och vet hur det går, säger Unionens fackliga representant Ann Reimers till tidningen.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny