D’amour D Nordkvist debuterar med självbiografi

Författaren D'amour D Nordkvist. Foto: Privat.

Jag är född och uppvuxen i Rwanda och som barn vill jag bli präst; en dröm som präst krossades när inbördeskriget och folkmordet bröt ut. Som 21-åring flyttade jag hastigt och lustigt till Guangzhou i Kina, där jag utbildade sig till civilekonom. Samtidigt försörjde jag mig och mina fem syskon genom att arbeta som lärare, översättare, skådespelare, fotomodell och säljare inom belysningsbranschen.
Kärleken tog mig till Sverige och Värmland, en plats så kall att jag fick göra det omöjliga: gå på vatten. Sedan 2007 lever jag i Karlstad tillsammans med min dotter. Jag driver mitt eget företag och tycker om att spela basket och vandra.
Min egen resa över tre världsdelar samt den tragedi som drabbade familjen fick avståndet mellan mig och mina föräldrar att växa, och det är det jag skriver om i min självbiografi Far fick aldrig gå på vatten. Jag skriver till min dotter.

Far fick aldrig gå på vatten : ett äventyr över tre kontinenter och in i en ny värld

Far fick aldrig gå på vatten : ett äventyr över tre kontinenter och in i en ny värld

  • Förlag: LYS
  • Utgiven: 2019-11-13
I en dikesren föder en kvinna sitt första barn, en son som snart ska bli det lilla samhällets stolthet. Året är 1976 och Rwanda, där vi befinner oss, går igenom en rad förändringar efter att ha blivit självständigt endast femton år tidigare. Framtiden ser ljus ut och den begåvade pojken har siktet inställt på det allra finaste: att bli präst. Läs mer »
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,