ANNONS

Historiska Media lanserar Militärhistoriepodden – en podcast om konflikter som förändrat vår värld

Peter Bennesved är doktorand i idéhistoria vid Umeå universitet och forskar om bland annat civilförsvar och krisberedskap. Martin Hårdstedt är professor i historia vid Umeå universitet, som under mer än tjugo års tid forskat och undervisat i militärhistoria och har skrivit flera böcker i ämnet. Tillsammans gör de nu Militärhistoriepodden. Foto: Urban Lindstedt.

Historiska Media utökar sin satsning på poddar. Idag är det premiär för Militärhistoriepodden med Martin Hårdstedt och Peter Bennesved.

– Sedan drygt ett år tillbaka driver vi podcasten Historia Nu, som hittills har lyssnats på mer än 1,4 miljoner gånger. Det är en fantastisk utveckling och framgångarna har gett mersmak, säger förlagschef Erik Osvalds i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Samtidigt har vi sett att det finns en lucka bland podcasts på svenska inom ämnet militärhistoria, en lucka vi tänker fylla med engagerande och kunnigt innehåll.

Den nystartade podden görs i samarbete med två historiker med gedigna kunskaper i ämnet: Martin Hårdstedt och Peter Bennesved, båda verksamma vid Umeå universitet.

– Det är en ynnest att få göra en podcast med två så kompetenta programledare som Martin och Peter. I sina samtal erbjuder de både ett brett tilltal och en djupare ämneskompetens, som jag är övertygad om att lyssnarna av en ämnesspecifik podcast önskar, säger Erik Osvalds.

Nyligen berättade Boktugg om att Historiska Media söker pengar via Kickstarter som ett sätt att dra in pengar på podcasten Historia Nu.

ANNONS

Historiska Medias satsning på podcasts görs i samarbete med Urban Lindstedt, journalist med mångårig erfarenhet av podcast-produktion. Urban Lindstedt är programledare för Historia Nu och producent för Militärhistoriepodden.

I det första avsnittet av Militärhistoriepodden samtalar Martin Hårdstedt och Peter Bennesved om finska vinterkriget 1939–40, där Finland trots hårt motstånd ställdes på randen till undergång. Nya avsnitt publiceras därefter varannan vecka, med samtal där programledarna förenar angelägna ämnen med fördjupande specialisering.

Lyssna på Militärhistoriepodden på alla ställen där det finns poddar: Spotify, Soundcloud, Apple podcaster eller på historia.nu


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se