ANNONS

Monika Fagerholm nominerad till Finlandiapriset 2019

Monika Fagerholms roman Vem dödade Bambi? (utgiven av Albert Bonniers förlag på svenska) är nominerad till Finlandiapriset 2019. 
Juryns motivering lyder att “berättelsen skildrar de effekter som råheterna har på förövarna, deras familjer och vänner samt samhället. Dådet förstör inte enbart offret, utan alla omkring förövarna drabbas också. Den intensiva stämningen och det magiska, rytmiska språket drar in läsaren i handlingen. Boken påminner oss om hur unikt livsskede uppväxten är och hur bestående spår det lämnar.”
Monika Fagerholm, född 1961, är en av Finlands internationellt mest kända och framgångsrika författare. För sina böcker har hon erhållit ett flertal utmärkelser, bland dem Augustpriset 2005 och Svenska Akademiens nordiska pris 2016.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se