ANNONS

Collins Dictionary väljer ”climate strike” som årets ord 2019

Det var inte Greta Thunberg som uppfann ordet ”climate strike” (klimatstrejk på svenska), det dök upp i november 2015 i samband med FN:s klimatkonferens i Paris, skriver The Bookseller. Men efter att Gretas initiativ spred sig över världen så ökade också användningen av ordet på engelska lavinartat. Därför har nu Collins Dictionary utsett ”climate strike” till Årets ord 2019. Andra ord på listan över nya ord att notera: ”rewilding” när man låter landområden förvildas, ”bopo” som är förkortning av ”body positivity” och ”hopepunk” (som först användes av Alexandra Rowland 2017) som beskriver en genre som fokuserar på hopp och optimism.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se