ANNONS

PRH tar över rättigheter till barnböcker av illustratören Eric Carle

Penguin Random House (PRH) har köpt Eric Carle LLC som hanterar rättigheterna till de över 70 barnböcker som skrivits och illustrerats av den idag 90-årige Eric Carle. Han har sålt över 145 miljoner exemplar av sina böcker världen över men endast nio titlar är utgivna i Sverige. Mest känd här är kanske Den mycket hungriga larven (utkom 1969 i USA) som getts ut flera gånger på svenska. Det 4000 kvm stora Eric Carle Museum of Picture Book Art i Amherst kommer att förbli oberoende, skriver Shelf Awareness.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny