Nordiska Legind tar över reseguideserien Första klass från Bonnierförlagen

Reseguideserien Första klass byter förlag lagom till 25-årsjubileet. Foto: Istock

Första klass reseguider närmar sig svenskt 25-årsjubileum. Från och med våren 2020 byter serien förlag från Reseförlaget, Bonnierförlagen till Danmarksbaserade Legind.

Första klass, Eyewitness Travel Guides i original på engelska, ges ut av DK i London och publicerades från 1995 på svenska av Streiffert förlag och ges sedan 2005 ut av Reseförlaget, Bonnierförlagen. Från och med våren 2020 kommer nya och uppdaterade titlar i serien att publiceras och distribueras av det nordiska förlaget Legind A/S, baserat i Danmark med utgivning på danska och svenska. 

– Första klass reseguider är det i särklass starkaste svenska varumärket för reseguider. Det har varit en förmån att få ge ut dessa högkvalitativa guider tillsammans med våra engagerade och kunniga översättare och redaktörer. Vårt samarbete med DK har varit och är nära, kreativt och oavbrutet spännande – vi önskar både dem, deras nya partner och serien Första klass allt gott på svenska guidemarknaden framöver, säger Ann-Louise Carlsson, produktchef på Reseförlaget, i ett pressmeddelande.

Legind släpper i mars 2020 femton Första klass-titlar på svenska i nya, moderniserade upplagor. De följs av ytterligare tio titlar i maj 2020.

– Vi är glada över att samarbeta med DK med serien Första klass reseguider, vilket kommer att stärka vår svenska verksamhet inom vårt kärnområde – resor och kartor. Och vi är stolta över att få ta över denna ledande serie med reseguider lagom till 25-årsjubileet 2020. Första klass är en utmärkt bästsäljarserie, som i den uppdaterade upplagan och med den nya färska layouten känns toppmodern. Vi är övertygade om att den reviderade serien har en stor potential, säger Per Legind, vd på Legind A/S.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL