Gui Minhais dikter från fängelse ges ut som bok våren 2020

Den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai är frihetsberövad i Kina. Foto: Anders Wiklund/TT.

Gui Minhais dikter från fängelset ska bli en bok. Förlaget Kaunitz-Olsson ger ut alstren som den svensk-kinesiske förläggaren har skrivit under sina fyra år i fångenskap. Gui Minhai lyckades överlämna dem till sin dotter Angela Gui och Expressen har tidigare publicerat flera av dem.

Diktsamlingen med titeln ”Jag ritar en dörr på väggen med fingret” ska ges ut på hans 56-årsdag den 5 maj nästa år. Dikterna återges både på kinesiska och i svensk översättning. Angela Gui ska skriva ett förord och journalisten Kurdo Baksi ett efterord.

Förläggaren Martin Kaunitz vill ge Gui Minhai en konkret kropp, så att han inte bara blir en symbol.

– Och finns det något bättre sätt att ge en intellektuell kropp och gestalt på än att ge ut det han eller hon skriver, säger han till Expressen.

2012 startade Gui Minhai ett förlag i Hongkong som bland annat ger ut böcker om det kommunistiska partiet som är förbjudna i Fastlandskina. Han drev även en bokhandel.

Nyligen tilldelades han Tucholskypriset i sin frånvaro av Svenska Pen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL