ANNONS

Sorescupriset till Cecilia Hansson

Cecilia Hansson, författare, poet, journalist och översättare från tyska, får årets Sorescupris av Rumänska kulturinstitutet. Hon får priset för sitt ”gränsöverskridande litterära arbete med särskild blick för den centraleuropeiska kultursfären”.
I sin intervjubok ”Hopplöst, men inte allvarligt – konst och politik i Centraleuropa” från 2017 intervjuade Cecilia Hansson bland andra Herta Müller, Mircea Cartarescu, Péter Nádas, Marina Abramovic och Michael Haneke. Hennes senaste roman heter ”Au pair” och kom tidigare i år.
Sorescupriset består av 50 000 kronor och ett diplom. Priset ges till en författare som löser upp gränser och skapar mötesplatser. (TT)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se