ANNONS

Feminapriset till Sylvain Prudhomme för roman om liftare

Den franske författaren Sylvain Prudhomme får det franska litteraturpriset Le prix Femina för sin roman ”Par les routes” (Ungefär ”På väg”). Romanen handlar om en 40-årskrisande författare som lämnar Paris för att börja ett nytt liv i en liten stad i sydvästra Frankrike, skriver Le Monde.
Det som får hans liv att ta en ny vändning är när han träffar en gammal barndomsvän, tillika liftare. Själva liftandet beskrivs som en metafor för gästfrihet och öppenhet gentemot andra människor.
Le prix Femina delas ut av tidskriften Femina som samtidigt delar ut Le Femina Étranger. Det går i år till den spanske författaren Manuel Vilas för romanen ”Ordesa”.
Fotnot: Prudhomme finns inte utgiven på svenska.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se