ANNONS

Bokmässa i Turkiet hoppas på en miljon besökare – och yttrandefrihet

Istanbuls internationella Bokmässa 2-10 november 2019 är den 38:e i ordningen med 800 turkiska och internationella utställare. Enligt stadens borgmästare förväntas över en miljon besökare (750 000 förra året).
Turkiet har fängslat flera journalister, författare och förläggare och presidenten för International Publishers Association (IPA), Hugo Setzer, ägnade en hel del av sitt tal åt just yttrandefriheten och tryckfriheten.
– IPA behöver stötta våra modiga kollegor (i Turkiet) som tar risker eftersom de skyddar oss från självcensur och att skrämmas till tystnad. Självcensur innebär att författare inte uttrycker sina åsikter djärvt och förlag avstår från att föra dem till läsarna, sa Setzer. (TNPS)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se