ANNONS

Volante skapar imprintet Knopp för satsning på barnböcker

Tobias Nielsén, förlagschef på Volante.

Förlaget Volante börjar ge ut barnlitteratur under förlagsnamnet Volante Knopp. Dr Seuss, Tim Marshall och Anne Sverdrup-Thygeson är några av författarna på listan.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

”Vi har stått upp för behovet av kunskapsbärande, idéspridande och tankeväckande böcker i den allmänna debatten, och för dess rätt att kallas litteratur. Nu vill vi öppna vår utgivning för en ny generation”, skriver Volante i ett pressmeddelande.

– Hur man än vrider och vänder på det så finns det inget viktigare än barnlitteraturen. Och vi tycker att det finns viktiga barnböcker som saknas. Det hålet vill vi fylla. Volantes vision har alltid varit att bidra till en klokare och roligare värld, och då måste vi börja från början, säger Tobias Nielsén, Volantes grundare och VD.

ANNONS

Nya Volante Knopp kommer att satsa på såväl nya titlar som odödliga klassiker och anpassningar av Volantes vuxenutgivning. 

– Jag ser det här som ett tillfälle för oss att ge ut alla de kloka, roliga och mindblowing barnböcker som inte passat in i Volantes vanliga vuxenutgivning. Vi har ju gett ut en och annan barnbok tidigare – när vi inte kunnat hålla oss! – som Så funkar allt och böckerna om Ruby, men de har varit udda fåglar på vår lista. Nu skapar vi ett ordentligt hem för barnböcker i Volantekvalitet! säger barnboksansvarig Elina Lindström.

En ny titel i Hej Ruby-serien av finska tech-pionjären Linda Liukas, Hej Ruby: Expedition internet, är först ut på Volante Knopp och släpptes i slutet av oktober.

I november kommer Grinchen – Julen är stulen! följt av Lorax i början av 2020, vilket innebär premiär för Dr Seuss i svensk översättning (av Marianne Tufvesson).

En barnanpassad version av Tim Marshalls Geografins makt kommer i januari nästa år, och i april släpps barnboksdebuten Insekternas hemligheter av Anne Sverdrup-Thygeson (författare till Insekternas planet).

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL