ANNONS

Augustnominerade Marit Kapla får Guldpennan

Marit Kapla får Guldpennan. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Marit Kapla som har nominerats till Augustpriset för sin ”Osebol” tilldelas nu Publicistklubbens pris Guldpennan. I motiveringen heter det att hon har ”förnyat det journalistiska språket och gett det lyriska dimensioner – utan att ge avkall på det dokumentära”.

”Vi är verkligt glada att kunna belöna Marit Kaplas mod och envishet. Hon intervjuar alla invånare i hel by och skapar journalistik som vi aldrig sett den förut”, säger Lena Kvist, ordförande i Västra PK.

Priset är på 15 000 kronor och en guldpenna.

Marit Kapla, som också kallas för ”en Värmlands Svetlana Aleksijevitj” av Publicistklubben, har intervjuat 42 invånare i Osebol, byn hon själv kommer ifrån, och skildrar i boken livet i en avbefolkad bruksort.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se