ANNONS

HarperCollins köper världsrättigheter till Tiger Woods självbiografi Back

Tiger Woods släpper sin självbiografi Back på HarperCollins, bland annat i Sverige. På bilden (från 2013) gör han ett utslag på bron mellan Europa och Asien i Istanbul. Foto: Czgur, iStock.

HarperCollins Nordic kommer att ge ut Tiger Woods självbiografi ”Back” på svenska. Idag meddelade HarperCollins att de köpt världsrättigheterna till boken och släpper den globalt på alla marknader där förlaget finns.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

– Jag har befunnit mig i rampljuset under en lång tid, och det innebär att det gjorts böcker, reportage och TV-program om mig, för det mesta rent spekulativa och helt felaktiga sådana. Den här boken är min slutgiltiga berättelse. Det här är mina ord och mina tankar. Boken beskriver mina känslor och vad som hänt i mitt liv. Jag har arbetat med den under lång tid och jag ser fram emot att få fortsätta processen och skapa en bok som folk verkligen vill läsa, säger Tiger Woods i ett pressmeddelande.

Back presenteras som en uppriktig och intim berättelse, en storslagen amerikansk livshistoria som ska handla om hur det var att växa upp som ett golfunderbarn till att krossa hundraåriga rasbarriärer som ungt proffs. Det är också berättelsen om hur Tiger Woods blev en internationell ikon men som tvingades kämpa med skador och personliga problem.

ANNONS

– Denna självbiografi är ett exempel på HarperCollins internationella styrka. Vi är så glada och förväntansfulla och vet att boken kommer att beröra många läsare både på golfbanan och i övriga livet. Vi vet snart mer om tidsplanen och allt annat spännande kring denna jättelansering, säger Carina Nunstedt, förlagschef på HarperCollins Nordic. 

Det blir också en berättelse om att resa sig efter år av ångest och psykisk ohälsa för att sedan göra en häpnadsväckande comeback vid 43 års ålder – en comeback som slutade med den gastkramande och näst intill omöjliga segern i Masters 2019, en seger som väckte beundran och fick hjärtat på människor över hela världen att bulta.

”Detta är den första och enda berättelsen som kommer direkt från Tiger Woods, där hans vänner, familj och inre cirkel medverkar fullt ut”, skriver förlaget i pressmeddelandet.

ANNONS

– Vi är glada och stolta över att få arbeta med Tiger i det jag tror kommer att bli årtiondets boksläpp. Tiger kommer att ta tillbaka sin egen historia och sitt arv, och detta är en berättelse som angår hela världen, säger Judith Curr, president och publisher på HarperOne Group.

Shannon Welch, som kommer att vara förläggare för boken, säger:

– I mötet med Tiger, när vi talade om processen att skriva en självbiografi, blev jag så glad över att upptäcka hur mycket han har att säga, och hur redo och beslutsam han är över att få berätta allt. Han befinner sig på en plats i sin karriär och i sitt liv där han tänker på sin berättelse, på det positiva och det negativa och hur allt hänger samman. Jag tror att resultatet kommer att bli något utöver det vanliga.

Det finns ännu inget utgivningsdatum för boken.

Om Tiger Woods

Eldrick Tont ”Tiger” Woods, född 30 december 1975 i Cypress, Orange County, Kalifornien, är en amerikansk professionell golfspelare. I augusti 2006 tog han som trettioåring sin femtionde seger på PGA Touren. Namnet ”Tiger” kommer från en av hans fars vänner, en vietnamesisk soldat som stred med fadern i Vietnamkriget.

Med 81 vinster i PGA-touren har han det näst högsta antalet segrar av alla spelare. Hans 15 största vinster inkluderar fem Masters-turneringar, fyra PGA-mästerskap, tre US Open-titlar och tre British Open-titlar. Med sin andra Masters-seger 2001 blev Tiger Woods den första golfaren någonsin att inneha alla fyra stora professionella mästartitlar samtidigt.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL