fbpx

Chicago slopar förseningsavgifter på bibliotek

Kommer förseningsavgifter på bibliotekslån att bli ett minne blott? Kanske, om man ser till den pågående trenden i USA. Senast ut är folkbiblioteken i Chicago, som från och med oktober 2019 avskriver alla förseningsavgifter. Detta görs som en del i en biblioteksreform med syfte att skapa ett mer rättvist bibliotekssystem som inte drabbar familjer med svag ekonomi. Förseningsavgifterna har bidragit till att många aldrig återkommer till biblioteket, vilket man vill motverka. Från och med nu kommer utlånade böcker dessutom att automatiskt lånas om upp till 15 gånger (motsvarande 45 veckor). (Via Chicago Sun Times.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny