ANNONS

Romanus & Selling har skrivit avtal med sex författare

Susanna Romanus och Åsa Selling. Foto: Caroline Andersson

Författarna Pernilla Ericson, Barbro Dahlbom-Hall, Vita Andersen, Johanna Wester, Johanna Mo och Mian Lodalen har skrivit avtal med nya Bonnierförlaget Romanus & Selling.

I somras startade förlaget Romanus & Selling, ett förlag inom Bonnierförlagen med inriktning på skönlitteratur, romaner och spänning, samt facklitteratur med feministisk inriktning.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

– Intresset för vårt förlag har varit enormt. Sedan starten i juni har vi hunnit kontraktera sex författare som alla kommer att ges ut redan under 2020, säger Susanna Romanus i ett pressmeddelande.

Journalisten och författaren Pernilla Ericson, skriver en skrämmande aktuell thriller med djupt samhällsengagemang, tydligt inspirerad av hennes roll som ledarskribent på Aftonbladet.

Nestorn inom genusmedvetet ledarskap, Barbro Dahlbom-Hall, kommer med sina 10 budord om Att vara kvinna över sitt liv. 

ANNONS

Den danska författaren Vita Andersens prisbelönta Håll käften och var söt, som gavs ut på svenska första gången 1979, kommer i nyutgåva.

– Vi tycker det är läge för en ny generation att upptäcka den här boken som idag är en modern kvinnoklassiker som känns både aktuell och tidstypisk om barns och kvinnors utsatthet, säger Åsa Selling

Johanna Wester, kommunikatör inom människorättsfrågor, ifrågasätter och avlivar myter om kvinnliga gemenskaper i boken Flickor kan inte leka tre

Kritikerhyllade och prisbelönta deckarförfattaren Johanna Mo, uppvuxen i Kalmar, startar en ny spänningsserie med sommarparadiset Öland som brottsplats och mot slutet av året påbörjas utgivningen av ett skönlitterärt projekt i flera delar av Mian Lodalen.

– Vi är enormt stolta och glada över att dessa författare har valt Romanus & Selling. Vår första utgivning kommer att ha en bredd som rör sig från spänning till aktuella debattböcker vilket uppfyller precis det vi vill att förlaget ska vara, säger förläggarna.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se