Romanus & Selling har skrivit avtal med sex författare

Susanna Romanus och Åsa Selling. Foto: Caroline Andersson

Författarna Pernilla Ericson, Barbro Dahlbom-Hall, Vita Andersen, Johanna Wester, Johanna Mo och Mian Lodalen har skrivit avtal med nya Bonnierförlaget Romanus & Selling.

I somras startade förlaget Romanus & Selling, ett förlag inom Bonnierförlagen med inriktning på skönlitteratur, romaner och spänning, samt facklitteratur med feministisk inriktning.

– Intresset för vårt förlag har varit enormt. Sedan starten i juni har vi hunnit kontraktera sex författare som alla kommer att ges ut redan under 2020, säger Susanna Romanus i ett pressmeddelande.

Journalisten och författaren Pernilla Ericson, skriver en skrämmande aktuell thriller med djupt samhällsengagemang, tydligt inspirerad av hennes roll som ledarskribent på Aftonbladet.

Nestorn inom genusmedvetet ledarskap, Barbro Dahlbom-Hall, kommer med sina 10 budord om Att vara kvinna över sitt liv. 

Den danska författaren Vita Andersens prisbelönta Håll käften och var söt, som gavs ut på svenska första gången 1979, kommer i nyutgåva.

– Vi tycker det är läge för en ny generation att upptäcka den här boken som idag är en modern kvinnoklassiker som känns både aktuell och tidstypisk om barns och kvinnors utsatthet, säger Åsa Selling

Johanna Wester, kommunikatör inom människorättsfrågor, ifrågasätter och avlivar myter om kvinnliga gemenskaper i boken Flickor kan inte leka tre

Kritikerhyllade och prisbelönta deckarförfattaren Johanna Mo, uppvuxen i Kalmar, startar en ny spänningsserie med sommarparadiset Öland som brottsplats och mot slutet av året påbörjas utgivningen av ett skönlitterärt projekt i flera delar av Mian Lodalen.

– Vi är enormt stolta och glada över att dessa författare har valt Romanus & Selling. Vår första utgivning kommer att ha en bredd som rör sig från spänning till aktuella debattböcker vilket uppfyller precis det vi vill att förlaget ska vara, säger förläggarna.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.