14-åriga Iren Rahman vann Storytels och KP:s novelltävling

14-åriga Iren Rahman korades till vinnare i Storytels och KP:s novelltävling för sin novell Badhusbragden. Foto: Stefan Bohlin. Bild: Storytel

Iren Rahman från Stockholm vann Storytels och KP:s novelltävling för barn med novellen Badhusbragden. Drygt 800 bidrag skickades in till tävlingen, som hade temat mod.

Våren 2019 arrangerade Storytel och Kamratposten en gemensam novelltävling för barn i åldern 7 till 15 år, där de tävlande uppmanades att skriva en novell på temat mod. Vinnare blev 14-åriga Iren Rahman från Stockholm, med novellen Badhusbragden. Berättelsen utspelar sig i en simhall i New Dehli, där huvudpersonen utmanar sin största rädsla.

– Jag blev chockad och väldigt, väldigt glad när jag fick beskedet om att jag hade vunnit. Först trodde jag faktiskt inte att det var sant, säger Iren Rahman i ett pressmeddelande.

Hon arbetade intensivt med novellen flera timmar om dagen precis före deadline.

– Jag blev klar med den i sista stund, på den sista dagen man kunde skicka in.

Fler än 800 unga författare skickade in bidrag till tävlingen.

– Vi är helt överväldigade av gensvaret. Vi visste inte vad vi hade att förvänta oss när vi arrangerade den här novelltävlingen tillsammans med KP. Det känns hoppfullt att det finns så många talangfulla berättare där ute, säger Lisa Ragvals, förläggare på Storytel Kids.

– Ja, drygt 800 är en otrolig siffra för en så pass krävande tävling, säger Lukas Björkman, chefredaktör på KP. Jag vill verkligen tacka alla som valde att lägga ned sin tid och själ på att vara med. Det var jättesvårt att välja ut topp 10. Men nu kan man i alla fall läsa plats 4–10 på vår sajt KPwebben. Och under hösten kommer topp tre att publiceras i tidningen. Alla borde lyssna på vinnarnovellen hos Storytel, både texten och inläsningen är toppklass!

Juryn för novelltävlingen utgjordes av representanter från Storytel Kids redaktion och Kamratpostens redaktion. Den Augustprisade författaren Johanna Thydell var juryns ordförande.

– Iren Rahman blandar nutid med minnen från det som har varit. Badhusbragden är en novell om att våga släppa taget om sina rädslor, om att våga trots att man egentligen inte törs. Det är en välskriven berättelse om en bubblande styrka som besegrar allt, säger Johanna Thydell.

Vinnaren får sin novell publicerad i Kamratposten och inläst som ljudbok hos Storytel. Iren Rahmans Badhusdbragden finns nu tillgänglig på Storytel, inläst av skådespelaren Alexander Karim.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL