ANNONS

Audible UK växte 38 % förra året – sålde ljudböcker för 1288 Mkr

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Amazonägda Audible ökade ”bara” försäljningen med 38 procent 2018 (jämfört med +47% föregående år). Men det innebar att omsättningen landade på totalt 112,7 miljoner pund. Under året knoppade man av Audible Australia och försäljningen i UK uppgick till 106,3 miljoner pund (motsvarande 1288 Mkr). Vinsten blev 6,4 miljoner pund (3,1 föregående år). Normalt sett avslöjar inte Amazon hur det går, men i UK var de tvungna att lämna in en årsredovisning. (The Bookseller)
Frågan är hur många miljoner kronor Audible säljer ljudböcker för till svenska kunder?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL