ANNONS

Audible UK växte 38 % förra året – sålde ljudböcker för 1288 Mkr

Amazonägda Audible ökade ”bara” försäljningen med 38 procent 2018 (jämfört med +47% föregående år). Men det innebar att omsättningen landade på totalt 112,7 miljoner pund. Under året knoppade man av Audible Australia och försäljningen i UK uppgick till 106,3 miljoner pund (motsvarande 1288 Mkr). Vinsten blev 6,4 miljoner pund (3,1 föregående år). Normalt sett avslöjar inte Amazon hur det går, men i UK var de tvungna att lämna in en årsredovisning. (The Bookseller)
Frågan är hur många miljoner kronor Audible säljer ljudböcker för till svenska kunder?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se