Ny ägare till Axel Ericssons bokhandel i Lidköping

Anrika Axel Ericssons bokhandel i Lidköping har fått ny ägare. Foto: Privat

Carolin Friberg tar över som ägare till Axel Ericssons bokhandel i Lidköping. Bokhandeln är en del av Ugglan och har funnits sedan 1837.

Axel Ericssons bokhandel i Lidköping är över 180 år gammal. Nu väntar en nystart för butiken när 37-åriga Carolin Friberg tar över ägandeskapet efter att de tidigare ägarna gått i pension.

– Min stora dröm i livet har alltid varit två saker: en familj och att driva en bokhandel, säger Carolin. Jag älskar allt en bokhandel innehåller, böcker för alla åldrar och smak. Även pennor, block, spel och så vidare. Blandningen gör allt, där finns något för alla.

Carolin har arbetat i Axel Ericssons bokhandel i 15 år, så hon är ett välbekant ansikte för kunderna.

Carolin Friberg, ny ägare till Axel Ericssons bokhandel. Foto: Privat

– Det som är så fantastiskt är att kunder ser bokhandeln som en mötesplats. Många kommer in under sin dagliga promenad och slänger några ord. Helt underbart att de känner så!

Även om hon har goda kunskaper om hur bokhandeln fungerar efter sina år som anställd behöver hon lära sig en del nytt när hon nu blir ägare.

– Bokföring och den ekonomiska biten hade jag inte hand om förut. Däremot beställningar och allt som har med butiken i sig att göra gjorde jag innan också.

En del mindre förändringar kommer ägarbytet att föra med sig.

– Vi ska ändra lite i butiken först och främst, sedan satsa på mer signeringar och i framtiden kvällar med bokdiskussioner bland annat, säger Carolin.

Hur vågar du ta över i dessa tider när många bokhandlar har det svårt?
– Jag tror starkt på bokhandelns framtid, vi har kunskap, service och ett brett sortiment. Jag kände att jag var i ett vägskäl i livet, antingen satsa ordentligt eller göra något helt annat. Man måste våga satsa. Jag kände att jag inte vill bli gammal och ångra att jag inte vågade, säger Carolin.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL