ANNONS

Politiker i Brasilien lyckades inte stoppa seriebok med hbtq-tema

Rio de Janeiros borgmästare Marcelo Crivella ville stoppa en seriebok. Arkivbild: Leo Correa/AP/TT.

Marcelo Crivella, borgmästare i Rio de Janeiro i Braslien, försökte stoppa Marvels seriebok ”Avengers: The children’s crusade” från att säljas på stadens bokmässa, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

I serien kysser de två manliga superhjältarna Wiccan och Hulkling varandra.

”Böcker som denna bör ha ett svart omslag, vara inplastad och ha en varningstext om innehållet”, skriver Marcelo Crivella på Twitter.

Den högerkonservative borgmästaren fick dock inte sin vilja igenom, en lokal domare slog fast att ett försäljningsförbud bryter mot lagen.

Arrangörerna på bokmässan i Rio de Janeiro, som är Brasiliens största litterära evenemang, berättar för AFP att serieboken nu har sålt slut.

Marcelo Crivella är tidigare biskop och medlem i det kristna samfundet Igreja Universal do Reino de Deus (i Sverige kallat Universella kyrkan UCKG), som har tolv miljoner medlemmar världen över – varav åtta miljoner i Brasilien.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se