Fyra forskare från Södertörn utvalda till Norstedts författarskola

Lena Roos, professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola. Foto: Anna Hartvig

Forskarna Maria Josephson, Anders Burman, Ann-Cathrine Jungar och Lena Roos har valts ut för att skriva populärvetenskapliga böcker baserade på sin forskning. 

I ett samarbete mellan Södertörns högskola och förlaget Norstedts anordnas en författarskola för akademiker som ska leda till att flera böcker baserade på forskarnas projekt ska ges ut på förlaget. Under våren fick högskolans forskare skicka in sina bokförslag till förlaget som nu har valt ut fyra stycken bland ett 30-tal sökande.

– Jag tror att det de här forskarna har gemensamt att de har en ambition att göra något annat är att bara redovisa sin forskning. Att man vill sätta den i en kontext, i samtiden eller i historien. De hade också ambitionen att vilja delta i ett speciellt sammanhang. Det här är ju något vi har uppfunnit, säger Lars Molin som är redaktör på Norstedts förlag och en av projektets initiativtagare.

De fyra utvalda forskarna är: 

Maria Josephson, Fil dr i idéhistoria
Ska skriva en bok om den småländska veterinären Elis Sandberg som på 1950-talet tog fram extraktet THX gjort på kalvbräss som han påstod kunde bota cancer.

Anders Burman, professor i idéhistoria
Ska skriva en biografi om den svenska författaren Viktor Rydberg.

Ann-Cathrine Jungar, docent och lektor i statsvetenskap
Ska skriva en bok om unga nationalister i Europa och vilka drivkrafter som gör att de engagerat sig i nationalistiska partier.

Lena Roos, professor i religionsvetenskap
Ska skriva en bok om trädgård och odling i religionernas värld.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL