fbpx

Fyra forskare från Södertörn utvalda till Norstedts författarskola

Lena Roos, professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola. Foto: Anna Hartvig

Forskarna Maria Josephson, Anders Burman, Ann-Cathrine Jungar och Lena Roos har valts ut för att skriva populärvetenskapliga böcker baserade på sin forskning. 

I ett samarbete mellan Södertörns högskola och förlaget Norstedts anordnas en författarskola för akademiker som ska leda till att flera böcker baserade på forskarnas projekt ska ges ut på förlaget. Under våren fick högskolans forskare skicka in sina bokförslag till förlaget som nu har valt ut fyra stycken bland ett 30-tal sökande.

– Jag tror att det de här forskarna har gemensamt att de har en ambition att göra något annat är att bara redovisa sin forskning. Att man vill sätta den i en kontext, i samtiden eller i historien. De hade också ambitionen att vilja delta i ett speciellt sammanhang. Det här är ju något vi har uppfunnit, säger Lars Molin som är redaktör på Norstedts förlag och en av projektets initiativtagare.

ANNONS

De fyra utvalda forskarna är: 

Maria Josephson, Fil dr i idéhistoria
Ska skriva en bok om den småländska veterinären Elis Sandberg som på 1950-talet tog fram extraktet THX gjort på kalvbräss som han påstod kunde bota cancer.

Anders Burman, professor i idéhistoria
Ska skriva en biografi om den svenska författaren Viktor Rydberg.

Ann-Cathrine Jungar, docent och lektor i statsvetenskap
Ska skriva en bok om unga nationalister i Europa och vilka drivkrafter som gör att de engagerat sig i nationalistiska partier.

Lena Roos, professor i religionsvetenskap
Ska skriva en bok om trädgård och odling i religionernas värld.




❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny