ANNONS

Fyra forskare från Södertörn utvalda till Norstedts författarskola

Lena Roos, professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola. Foto: Anna Hartvig

Forskarna Maria Josephson, Anders Burman, Ann-Cathrine Jungar och Lena Roos har valts ut för att skriva populärvetenskapliga böcker baserade på sin forskning. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

I ett samarbete mellan Södertörns högskola och förlaget Norstedts anordnas en författarskola för akademiker som ska leda till att flera böcker baserade på forskarnas projekt ska ges ut på förlaget. Under våren fick högskolans forskare skicka in sina bokförslag till förlaget som nu har valt ut fyra stycken bland ett 30-tal sökande.

– Jag tror att det de här forskarna har gemensamt att de har en ambition att göra något annat är att bara redovisa sin forskning. Att man vill sätta den i en kontext, i samtiden eller i historien. De hade också ambitionen att vilja delta i ett speciellt sammanhang. Det här är ju något vi har uppfunnit, säger Lars Molin som är redaktör på Norstedts förlag och en av projektets initiativtagare.

De fyra utvalda forskarna är: 

Maria Josephson, Fil dr i idéhistoria
Ska skriva en bok om den småländska veterinären Elis Sandberg som på 1950-talet tog fram extraktet THX gjort på kalvbräss som han påstod kunde bota cancer.

Anders Burman, professor i idéhistoria
Ska skriva en biografi om den svenska författaren Viktor Rydberg.

Ann-Cathrine Jungar, docent och lektor i statsvetenskap
Ska skriva en bok om unga nationalister i Europa och vilka drivkrafter som gör att de engagerat sig i nationalistiska partier.

Lena Roos, professor i religionsvetenskap
Ska skriva en bok om trädgård och odling i religionernas värld.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL