ANNONS

Gripen författare anklagas för spionage i Kina

Australiens utrikesminister Marise Payne. Arkivbild: Mark Schiefelbein/AP/TT.

Kina har lagt fram formella misstankar mot den australisk-kinesiske författaren Yang Hengjun, som anklagas för spionage.

Yang, som är romanförfattare, demokratiförespråkare och tidigare kinesisk diplomat, frihetsberövades i Kanton (Guangzhou) i januari i år.

”Vi är allvarligt oroade för doktor Yangs välbefinnande och för förhållandena under vilka han hålls”, säger Australiens utrikesminister Marise Payne i ett uttalande.

Yang har tidigare beskrivits som Kinas mest inflytelserika politiska bloggare. Han blev medborgare i Australien 2000, men arbetar på Columbia University i New York. Yang har tidigare försvunnit under en resa till Kina 2011, men dök upp igen efter några dagar och beskrev försvinnandet som ett missförstånd.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se