ANNONS

Boris Johnson skjuter upp utgivningen av sin bok om Shakespeare – mer försenad än Brexit

Boris Johnson, vid ett besök i Japan 2017 då han var utrikesminister för Storbritannien. Foto: UK in Japan- FCO<(a> (CC BY 2.0)

Uppskjuten nästan lika många gånger som Brexit. En biografi om Shakespeare är redan tre år efter deadline. Författare är brittiske premiärministern Boris Johnson och utgivningen skjuts nu upp på obestämd tid. Däremot släpps en ”självbiografi” av Johnson i höst.

Visste du att Boris Johnson är författare? Innan han blev politiker jobbade han som journalist (inledde sin karriär på The Times men fick sparken för att ha förfalskat ett citat vilket inte hindrade honom från att senare bli utrikeskorrespondent i Bryssel för The Daily Telegraph) och krönikör och skrev även ett flertal böcker.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Förlaget Hodder & Stoughton ska ge ut ”Shakespeare: The Riddle of Genius”, skriven av Johnson. En bok som författaren fått ett rejält förskott för, olika uppgifter i media har talat om allt mellan 90 000 och 500 000 pund. Den skulle ursprungligen ha kommit ut redan i oktober 2016 men det senaste budet var april 2020, skriver The Bookseller.

När den 55-årige Johnson blev premiärminister den 24 juli 2019 så insåg förlaget att Johnsons manus skulle dröja minst lika länge som Brexit och till The Bookseller säger förlagets talesperson att det inte finns några planer på att ge ut Johnsons bok om Shakespeare inom överskådlig framtid.

Hans senaste bok släpptes just på förlaget Hodder & Stoughton 2014, med titeln The Churchill Factor. Johnson var borgmästare i London mellan 2008 och 2016 då han blev utrikesminister.

Men det kommer faktiskt en Boris Johnson-bok i höst. Den 17 oktober släpper förlaget Quercus The Secret Diary of Boris Johnson Aged 13¼ skriven av humorförfattaren Lucien Young som ska driva med den nyvalde premiärministern.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se