Boris Johnson skjuter upp utgivningen av sin bok om Shakespeare – mer försenad än Brexit

Boris Johnson, vid ett besök i Japan 2017 då han var utrikesminister för Storbritannien. Foto: UK in Japan- FCO (CC BY 2.0)

Uppskjuten nästan lika många gånger som Brexit. En biografi om Shakespeare är redan tre år efter deadline. Författare är brittiske premiärministern Boris Johnson och utgivningen skjuts nu upp på obestämd tid. Däremot släpps en ”självbiografi” av Johnson i höst.

Visste du att Boris Johnson är författare? Innan han blev politiker jobbade han som journalist (inledde sin karriär på The Times men fick sparken för att ha förfalskat ett citat vilket inte hindrade honom från att senare bli utrikeskorrespondent i Bryssel för The Daily Telegraph) och krönikör och skrev även ett flertal böcker.

Förlaget Hodder & Stoughton ska ge ut ”Shakespeare: The Riddle of Genius”, skriven av Johnson. En bok som författaren fått ett rejält förskott för, olika uppgifter i media har talat om allt mellan 90 000 och 500 000 pund. Den skulle ursprungligen ha kommit ut redan i oktober 2016 men det senaste budet var april 2020, skriver The Bookseller.

När den 55-årige Johnson blev premiärminister den 24 juli 2019 så insåg förlaget att Johnsons manus skulle dröja minst lika länge som Brexit och till The Bookseller säger förlagets talesperson att det inte finns några planer på att ge ut Johnsons bok om Shakespeare inom överskådlig framtid.

Hans senaste bok släpptes just på förlaget Hodder & Stoughton 2014, med titeln The Churchill Factor. Johnson var borgmästare i London mellan 2008 och 2016 då han blev utrikesminister.

Men det kommer faktiskt en Boris Johnson-bok i höst. Den 17 oktober släpper förlaget Quercus The Secret Diary of Boris Johnson Aged 13¼ skriven av humorförfattaren Lucien Young som ska driva med den nyvalde premiärministern.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL