Egenutgivare kan vinna 20 000 pund – och filmatisering hos Amazon

Kanske det största priset i världen bland egenutgivare är Kindle Storyteller Award i Storbritannien som startade 2017. Första pris är 20 000 pund (motsvarande 236 000 kronor) i en marknadsföringspott på Amazon UK. Men från och med i år kommer även finalisterna att bedömas av en panel från Amazon Prime Video. skriver Publishing Perspectives. Tillsammans med finalister från Amazons andra litterära priser på andra språk. En av alla dessa böcker kommer att erbjudas en treårig option på filmatisering av boken och ett förskott på 10 000 dollar (motsvarande 94 000 kronor). De nämner även att 25 procent av titlarna, en vanlig dag, på Top 100 i UK Kindle Store är egenutgivna.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.