Jönköping får ett eget litteraturhus

Jönköping får ett eget litteraturhus. Arkivbild: Anders Wiklund/ TT.

Jönköping ställer sig till städer som Göteborg, Växjö och Lund i och med att staden får ett eget litteraturhus.

– Det här har saknats i Jönköping och det är en dröm som nu går i uppfyllelse, säger Camilla Mollung, ordförande i föreningen Jönköpings litteraturhus, till SVT Jönköping.

Huset är tänkt att vara en mötesplats för alla som gillar att skriva. Under sommaren används det av feriepraktikanter med författardrömmar och till skrivarcirklar. Enligt Camilla Mollung arbetar man även med att få till ett samarbete med stadsbiblioteket i Jönköping.

Den nystartade föreningen flyttade in i lokalerna i kvarteret Ödlan, som de hyr från kommunen, i maj. Den officiella invigningen äger dock rum i oktober.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL