Emelie Ljungberg debuterar med självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet

Författaren Emelie Ljungberg. Foto: Peter Muld.

Jag har alltid drömt om att skriva en bok, men först när jag själv drabbades av en djup och utdragen livskris och började skriva för att bearbeta den, blev det en bok.

Jag började skriva kortare blogginlägg när jag ställdes inför situationer i livet som jag som ofrivilligt barnlös upplevde starka känslor kring. När jag sedan gick en skrivarkurs sommaren 2016 insåg jag att jag redan hade skrivit ganska mycket i ämnet och tänkte för första gången att det kunde bli en bok. Skrivandet har för mig delvis varit terapi och hjälpt mig bearbeta den utdragna livskris som ofrivillig barnlöshet innebär. Men ännu viktigare har det varit att genom boken försöka minska tabut att prata om ofrivillig barnlöshet, att nå ut med berättelsen om hur det känns att vara drabbad och att öka kunskapen och förståelsen hos omgivningen. Jag hoppas också att Längtansresan ska få andra i samma situation att känna sig mindre ensamma.

Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet

Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet

Längtansresan är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan efter barn som dagligen gör sig påmind. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL