ANNONS

Kommunen får stöd av Kulturrådet till litteraturfestivalen Vimmerby berättar

Astrid Lindgrens barndomshem Näs i Vimmerby. Foto: Astrid Lindgrens Näs.

Litteraturfestivalen Vimmerby berättar arrangeras 17-19 oktober av Vimmerby kommun, som beviljats 150 000 kronor i bidrag från Kulturrådet.

– Vi kör en första pilotfestival redan 2019 och på sikt satsar Vimmerby berättar på att bli en internationell barnlitteraturfestival. Vi har redan knutit kontakt med Hay Festival i Wales. Nu söker vi samarbete med förlag och litterära aktörer, säger projektledare Erica Månsson, Nilsson & Månsson.

”Den nya personliga litteraturfestivalen utanför storstaden. En blandning av författare, bokälskare och småländsk atmosfär.” Så beskrivs den nya litteraturfestivalen i hjärtat av Småland.

Under tre dagar fylls Vimmerby av evenemang och aktiviteter om litteratur. Barn- och ungdomslitteratur är i centrum, men här finns något för alla. Det blir bland annat författarsamtal, uppläsningar, skriv-workshops och aktiviteter för hela familjen och mycket mer, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Logotype för nya litteraturfestivalen ”Vimmerby berättar”.
ANNONS

Astrid Lindgren växte upp i Vimmerby och har genom sitt författarskap ständigt fört barnens talan. Med inspiration från henne arbetar festivalen efter mottot Mod, Ansvar och Fantasi. Festivalen står för värden som demokrati, mångfald och yttrandefrihet.

Festivalen arrangeras av Vimmerby kommun i samarbete med Region Kalmar län, Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby bokhandel och Vimmerby Handel.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se