fbpx

Höjd minimilön stort problem för USA-bokhandlare

Sedan 2016 har minimilönen i USA ökat från 10 till 15,25 dollar i timmen. Det är bra för bland annat bokhandelsanställda, men ger många bokhandlare problem. Book Culture, med fyra bokhandlar i New York, riskerar att få stänga. Lönekostnaderna för de 75 anställda har ökat med 50 procent på 30 månader och bolaget har inte anpassat sig snabbt nog. Nu hoppas de få staden att borga för ett lån på upp till en miljon dollar för att klara sig genom krisen, skriver Gothamist. Ägaren Chris Doeblin pekar på hur storbolag som Amazon får skattelättnader medan småföretagare tvingas finansiera sin verksamhet med kreditkort och belåna sin bostad.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny