Höjd minimilön stort problem för USA-bokhandlare

Sedan 2016 har minimilönen i USA ökat från 10 till 15,25 dollar i timmen. Det är bra för bland annat bokhandelsanställda, men ger många bokhandlare problem. Book Culture, med fyra bokhandlar i New York, riskerar att få stänga. Lönekostnaderna för de 75 anställda har ökat med 50 procent på 30 månader och bolaget har inte anpassat sig snabbt nog. Nu hoppas de få staden att borga för ett lån på upp till en miljon dollar för att klara sig genom krisen, skriver Gothamist. Ägaren Chris Doeblin pekar på hur storbolag som Amazon får skattelättnader medan småföretagare tvingas finansiera sin verksamhet med kreditkort och belåna sin bostad.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL