fbpx

”Mamma Mia”-regissören Ol Parker gör Jojo Moyes-film

Ol Parker (Foto: Christine Olsson/TT) ska regissera filmen som baseras på Jojo Moyes (Foto: Vidar Ruud/NTB/TT) nya roman Bergens stjärnor.

Ol Parkers nästa projekt blir en filmversion av den brittiska författaren Jojo Moyes nya roman ”The giver of stars” (Bergens stjärnor). Universal Pictures har lagt vantarna på rättigheterna till boken, och Parker ska även skriva manus, skriver Variety.

Ol Parker låg senast bakom ”Mamma mia”-uppföljaren ”Mamma mia – here we go again”, som hade premiär 2018. Han har tidigare bland annat skrivit manus till de två ”Hotel Marigold”-filmerna.

Jojo Moyes har skrivit en lång rad böcker som finns översatta till svenska, varav de kanske mest kända är serien med Livet efter dig, Arvet efter dig och En andra chans. Den nya romanen ges ut på engelska i oktober och släpps samtidigt med titeln Bergens stjärnor (Printz Publishing) på svenska.

ANNONS❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny