ANNONS

Norskt förlag ändrar kritiserat bokomslag

Greta Thunberg i maj under ett tal i Kungsträdgården i Stockholm i maj. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Det norska förlaget till ”Scener ur hjärtat” backar nu och ändrar omslagets utformning.

De norska och danska utgåvorna av boken Scener ur hjärtat har anklagats för att de ger intrycket av att klimataktivisten Greta Thunberg är huvudförfattare. I Danmark kritiserades boken för att vara vilseledande när den nyligen släpptes med Greta Thunbergs namn i topp, rapporterar Kulturnytt i P1.

Men boken är skriven av hela hennes familj, i synnerhet hennes föräldrar Malena Ernman och Svante Thunberg. Och nu ändrar sig det norska bokförlaget Cappelen Damm och gör likt det svenska förlaget och sätter Malena Ernman som huvudförfattare, skriver Aftenposten.

Det kritiserade danska omslaget där Greta Thunbergs namn lyfts upp överst.

Fotnot: Nyligen släppte Polaris i Sverige en ny pocketutgåva av Scener ur hjärtat med nya scener från sommaren 2018 och det som hände i inledningen av Gretas skolstrejk.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL