BonnierHoops återvänder till Göteborg i sommar

Ungdomar och medverkande vid BonnierHoops. Foto: HisingenByDay

Streetbasketplanen och samlingsplatsen BonnierHoops gjorde succé förra sommaren i Biskopsgården, Göteborg. I sommar repriseras ungdomssatsningen på samma plats.

Den 19 juni invigs streetbasketplanen BonnierHoops i Biskopsgården och håller sedan öppet hela sommarlovet, till den 17 augusti. Det är en samlingsplats där barn och unga erbjuds en mängd aktiviteter, som basketturneringar, läsning i bokloungen, pyssel, dans, workshops i spoken word, poesi, hip hop och mycket mer.

– Bonnierförlagen vill nå ut med böcker och läsning på nya och oväntade ställen. Att röra på sig, för att sen ta en paus med en bok, är att kombinera det bästa av två världar. Många idrottsledare arbetar idag med att inkludera böcker i träningen, t ex på läger och turneringar. Med BonnierHoops gör vi det hela sommaren, och låter barn och unga få en rolig plats att vara på, med en mängd aktiviteter där allt är gratis, säger Bodil Unenge, hållbarhetsansvarig på Bonnierförlagen, i ett pressmeddelande.

BonnierHoops handlar också om att mötas och bygga relationer, skriver Bonnierförlagen. Genom att lokala föreningar är på plats får ungdomarna möjlighet att testa på olika aktiviteter, men också lära känna de som verkar i området. En viktig del är att polisen regelbundet deltar under sommaren och ungdomarna får chansen att utmana dem på basketplanen.

– Förra sommaren var enligt polisen en av de lugnaste i området på flera år. Vi ser också att BonnierHoops var väldigt uppskattat hos ungdomarna och de boende i Biskopsgården. Vi är väldigt glada att BonnierHoops är tillbaka i Biskopsgården för andra året i rad, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör i Västra Hisingens stadsdelsförvaltning, i pressmeddelandet.

BonnierHoops startades av Bonnierförlagen och Svenska Basketbollförbundet 2015 i Kista, Stockholm, för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg. Bakom BonnierHoops i Biskopsgården står Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Göteborgs Stad, Polisen, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Bokmässan, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL