ANNONS

BonnierHoops återvänder till Göteborg i sommar

Ungdomar och medverkande vid BonnierHoops. Foto: HisingenByDay

Streetbasketplanen och samlingsplatsen BonnierHoops gjorde succé förra sommaren i Biskopsgården, Göteborg. I sommar repriseras ungdomssatsningen på samma plats.

Den 19 juni invigs streetbasketplanen BonnierHoops i Biskopsgården och håller sedan öppet hela sommarlovet, till den 17 augusti. Det är en samlingsplats där barn och unga erbjuds en mängd aktiviteter, som basketturneringar, läsning i bokloungen, pyssel, dans, workshops i spoken word, poesi, hip hop och mycket mer.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Bonnierförlagen vill nå ut med böcker och läsning på nya och oväntade ställen. Att röra på sig, för att sen ta en paus med en bok, är att kombinera det bästa av två världar. Många idrottsledare arbetar idag med att inkludera böcker i träningen, t ex på läger och turneringar. Med BonnierHoops gör vi det hela sommaren, och låter barn och unga få en rolig plats att vara på, med en mängd aktiviteter där allt är gratis, säger Bodil Unenge, hållbarhetsansvarig på Bonnierförlagen, i ett pressmeddelande.

BonnierHoops handlar också om att mötas och bygga relationer, skriver Bonnierförlagen. Genom att lokala föreningar är på plats får ungdomarna möjlighet att testa på olika aktiviteter, men också lära känna de som verkar i området. En viktig del är att polisen regelbundet deltar under sommaren och ungdomarna får chansen att utmana dem på basketplanen.

– Förra sommaren var enligt polisen en av de lugnaste i området på flera år. Vi ser också att BonnierHoops var väldigt uppskattat hos ungdomarna och de boende i Biskopsgården. Vi är väldigt glada att BonnierHoops är tillbaka i Biskopsgården för andra året i rad, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör i Västra Hisingens stadsdelsförvaltning, i pressmeddelandet.

BonnierHoops startades av Bonnierförlagen och Svenska Basketbollförbundet 2015 i Kista, Stockholm, för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg. Bakom BonnierHoops i Biskopsgården står Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Göteborgs Stad, Polisen, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Bokmässan, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se