Rabén & Sjögren instiftar nytt stipendium i Lennart Hellsings namn

Lennart Hellsing-stipendiet kommer att delas ut årligen till en bilderboksskapare som arbetar i Hellsings anda. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Den 5 juni skulle barnboksförfattaren Lennart Hellsing ha fyllt 100 år. I samband med födelsedagen väljer nu Rabén och Sjögrens förlag att instifta ett nytt stipendium i den folkkäre författarens namn.

Den 5 juni skulle barnboksförfattaren Lennart Hellsing ha fyllt 100 år. I samband med födelsedagen väljer nu Rabén och Sjögrens förlag att instifta ett nytt stipendium i den folkkäre författarens namn.

Lennart Hellsing-stipendiet på 100 000 kronor kommer att delas ut till bilderboksskapare som arbetar i Hellsings anda.

”Vi vill betona vikten av kultur för de yngsta läsarna. Bilderboken är ofta första mötet med litteratur och konst och sätter spår för livet. Med ett årligt stipendium vill vi stötta och uppmuntra intressanta bilderboksskapare och underlätta och möjliggöra framtida projekt”, säger Moa Brunnberg, publicistisk chef för bilderböcker på Rabén & Sjögren, i ett pressmeddelande.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

Hellsing hann skriva omkring 100 titlar under sitt långa författarskap. Bland de mest kända verken är ”Krakel Spektakel”-böckerna,” ”ABC-boken” och boken om ”Bagar Bengtsson”. Lennart Hellsing dog i november 2015, 96 år gammal.

Det nya stipendiet kommer att delas ut årligen på Hellsings födelsedag den 5 juni, med start 2020.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.