fbpx

Rabén & Sjögren instiftar nytt stipendium i Lennart Hellsings namn

Lennart Hellsing-stipendiet kommer att delas ut årligen till en bilderboksskapare som arbetar i Hellsings anda. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Den 5 juni skulle barnboksförfattaren Lennart Hellsing ha fyllt 100 år. I samband med födelsedagen väljer nu Rabén och Sjögrens förlag att instifta ett nytt stipendium i den folkkäre författarens namn.

Den 5 juni skulle barnboksförfattaren Lennart Hellsing ha fyllt 100 år. I samband med födelsedagen väljer nu Rabén och Sjögrens förlag att instifta ett nytt stipendium i den folkkäre författarens namn.

Lennart Hellsing-stipendiet på 100 000 kronor kommer att delas ut till bilderboksskapare som arbetar i Hellsings anda.

”Vi vill betona vikten av kultur för de yngsta läsarna. Bilderboken är ofta första mötet med litteratur och konst och sätter spår för livet. Med ett årligt stipendium vill vi stötta och uppmuntra intressanta bilderboksskapare och underlätta och möjliggöra framtida projekt”, säger Moa Brunnberg, publicistisk chef för bilderböcker på Rabén & Sjögren, i ett pressmeddelande.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Hellsing hann skriva omkring 100 titlar under sitt långa författarskap. Bland de mest kända verken är ”Krakel Spektakel”-böckerna,” ”ABC-boken” och boken om ”Bagar Bengtsson”. Lennart Hellsing dog i november 2015, 96 år gammal.

Det nya stipendiet kommer att delas ut årligen på Hellsings födelsedag den 5 juni, med start 2020.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny