fbpx

Ola Larsmo får Samfundet De Nios stora pris 2019

Författaren Ola Larsmo får Samfundet De Nios stora pris för 2019. Han får priset för ”ett författarskap buret av sanningslidelse, gestaltningskraft och rättvisepatos”, som motiveringen lyder i ett pressmeddelande från samfundet. Larsmo debuterade 1983 med ”Vindmakaren” och hans senaste roman ”Swede hollow” kom 2016. Han är även verksam som kulturjournalist och samhällsdebattör. Samfundet De Nio är en litterär akademi som instiftades 1913 med syfte att främja svensk skönlitteratur. I fjol gick det stora priset till Gunnar D Hansson. (TT)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny