Förlaget släppte pocket av nya ledamoten Åsa Wikforss i tisdags

Åsa Wikforss, författare och nyinvald Akademieledamot samt Martina Stenström, förlagschef Fri Tanke. Foto: Pressbild.

Snacka om timing! Fri Tanke förlag släppte i tisdags pocketutgåvan av Åsa Wikforss Alternativa fakta : om kunskapen och dess fiender. Två dagar senare valdes hon in i Svenska Akademien.

– Vi är superstolta över Åsa! Vi visste inte att hon var aktuell för en plats i Svenska Akademien, säger Martina Stenström, operativ förlagschef på Fri Tanke.

Alternativa fakta : om kunskapen och dess fiender släpptes första gången i september 2017 och har enligt förlaget sålt bra och resulterat i ett stort antal föreläsningar runtom i landet. Men att de skulle lyckas pricka så rätt i pocketsläppet kunde de inte veta.

– Nej, det beslutet togs för ett år sedan, i samband med att hon sommarpratade, säger Martina Stenström.

Tror du att det här kommer att påverka pocketförsäljningen och är pocketboken insåld till kedjorna?
– Det hoppas vi! Den är insåld till kedjorna. Vi kommer att trycka till vartefter det behövs.

Värt att notera är att Åsa Wikforss sitter i både Svenska Akademien och Kungliga Vetenskapsakademien. Historiskt sett har det inte varit ovanligt att sitta som ledamot i båda men det har inte varit särskilt vanligt på senare år.

På kvällen den 9 maj valdes Åsa Wikforss in i Svenska Akademien. Pocketutgåvan har utgivningsdatum 7 maj. Hyfsad timing och bokhandlarna kan nu skylta upp.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL