ANNONS

George R R Martin bakom ny sci fi-serie på Netflix

David Ajala spelar Roy Eris och Jodie Turner-Smith spelar Melantha Jhirl i nya serien "Nightflyers" på Netflix. Foto: Netflix.

Netflix släpper snart serien ”Nightflyers”, baserad på en science fiction-novell av ”Game of thrones”-författaren George R R Martin. Novellen skrev Martin redan 1980, innan framgången med fantasyböckerna i ”Sagan om is och eld”.

”Nightflyers” följer åtta forskare och en tankeläsare som ger sig ut på en expedition med rymdskeppet med samma namn som serien. Novellen kom till eftersom en kritiker sagt att man inte kan kombinera science fiction med skräck, något George R R Martin ville motbevisa.

ANNONS

Novellen filmatiserades 1987 och blev ingen stor hit, men Martin har sagt i intervjuer att han tror att filmen räddade hans karriär och att han inte hade fortsatt skriva utan den.

Rollerna i serien spelas av bland andra Gretchen Mol och Eoin Macken. Säsongen består av tio avsnitt som har premiär på Netflix den 1 februari.

Nyfiken? Här är den officiella trailern från Netflix:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL